Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Τρίτη 24 Μαϊου 2002-Στηρίζουμε Αριστερή Παρέμβαση Μηχανικών

 Οι φετινές εκλογές στο Σωματείο μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο; πρωτόγνωρης πίεσης στη ζωή μας, που συνδέεται τόσο με την πανδημία και τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο την διαχειρίστηκε η κυβέρνηση,  ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να προωθεί  ένα περιβάλλον καταπίεσης, ανασφάλειας,  πολεμικών εξάρσεων, προσφυγιάς και  εργασιακής «ζούγκλας

Η κυβέρνηση επιχειρεί με πυροτεχνήματα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και τα λογής λογής βοηθήματα-ψίχουλα  να διαφημίσει ότι παίρνει μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, προσπαθώντας  τελικά να κάνει να φαίνεται βιώσιμη η ακραία φτώχεια!

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνεται με τη βαθύτερη πρόσδεση στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ,  διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των λαών.

ΕΜΔΥΔΑΣ | Τι σωματείο χρειαζόμαστε σήμερα

Η συμμετοχή σου στις εκλογές και στις διαδικασίες του Σωματείου μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του. Τα χαρακτηριστικά, η δυναμική και οι διεκδικήσεις του σωματείου μας είναι ένα συνεχές διακύβευμα, το οποίο καθορίζεται από τις αποφάσεις και την παρουσία όλων μας στις γενικές συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στην καθημερινή συλλογική ζωή αλλά και από τις εκλογές.

Σε καλούμε να στηρίξεις την Αριστερή Παρέμβαση μηχανικών, και ταυτόχρονα να συμβάλεις μαζί μας στην προσπάθεια για ένα Σωματείο:

1.    Ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό με ποικίλες μορφές εργατικής δράσης και αλληλεγγύης, με  μαζικές γενικές συνελεύσεις, μαχητικές διεκδικήσεις, με θεματικές ομάδες, με εξορμήσεις και συλλογική οργάνωση των αγώνων.

2.    Που   δεν θα ξεχωρίζει τους εργαζόμενους σε «δικά μας» παιδιά ή «των άλλων», και θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε αίτημα και απέναντι σε κάθε αδικία, κάθε εκμετάλλευση που βιώνει ο συνάδελφος – η συναδέλφισσα, χωρίς «προϋποθέσεις» και «προαπαιτούμενα», με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και της εφαρμογής της νομοθεσίας, επεμβαίνοντας όπου υπάρχουν πιέσεις για το αντίθετο.

3.    Που θα απορρίπτει τη λογική του «θα λογαριαστούμε μετά» και της συνδιαχείρισης. Που θα καταγγέλλει την απεργοσπασία ενάντια σε λογικές παύσης των κοινωνικών αγώνων/εργατικών διεκδικήσεων.

4.    Που θα αγωνίζεται ενάντια στην έμφυλη καταπίεση, την ανισότητα,  τη βία και τον σεξισμό στον κλάδο μας.

5.    Που θα διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και λιγότερες ώρες δουλειάς, μονιμότητα στη δουλειά  με ασφάλιση και προστασία της μητρότητας, για να ζούμε  με βάση τις απαιτήσεις της εποχής μας.

6.    Που θα παλεύει για την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη, ενάντια στα αντεργατικά του μέτρα, την ενσωμάτωση και υποταγή  του εργατικού κινήματος. Για αγώνες που τολμούν, για αγώνες που νικούν.

7.    Που δεν θα σέρνεται πίσω από τον ξεπουλημένο κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΑΔΕΔΥ (κ ΓΣΕΕ), αφήνοντας πολλές φορές ξεκρέμαστους τους απεργούς συναδέλφους, όπως έγινε στους εκπαιδευτικούς.

8.    Που θα ονομάζει τους ταξικούς αντιπάλους, δεν θα κάνει ότι δεν τους βλέπει, πολύ περισσότερο δεν θα συναλλάσσεται μαζί τους. Αντίπαλοι που είναι το κεφάλαιο, η πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης ΝΔ.

Για ένα Σωματείο Ανεξάρτητο, Ταξικό, Ανατρεπτικό, Δημοκρατικό !

·         Οι ΔΚΜ (ΝΔ) και ΕΔΑΚ (ΚΙΝΑΛ), αποδέχονται στο ακέραιο τα κυρίαρχα ιδεολογήματα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, το ν. Χατζηδάκη, την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας του δημοσίου, ουσιαστικά με τη στάση τους συναινούν στην εισβολή των εργολάβων στο δημόσιο, βαδίζουν στη λογική της «διαπραγμάτευσης»-παζαρέματος στα υπουργεία και τα πολιτικά γραφεία, Οι παραπάνω είναι οργανικά συνδεδεμένες με το σύστημα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ – Attica Bank, και είναι παρατάξεις που έχουν «εγκληματήσει» κατ’ επανάληψη κατά των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών του Δημοσίου.

·          Η  Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ), είναι συνυπεύθυνη για την εφαρμογή της  αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, συνέχειας της προηγούμενης (είδαμε τη στάση της στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση) και  λειτουργεί ως ένας ακόμα εκπρόσωπος των αστικών επιλογών και κατευθύνσεων εντός του σωματείου.

·         Η ΔΕΜ-ΠΑΜΕ, αν και τοποθετείται ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ,  στο εργατικό κίνημα κινείται παράλληλα με τον σχεδιασμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,  χωρίς να συμβάλει μαζί με άλλες ταξικές δυνάμεις σε ένα  αγωνιστικό σχέδιο που να μπορεί να εμπνεύσει.

·          Η ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ, προτάσσοντας τις μικροκομματικές επιλογές της, έδειξε στην πράξη αδυναμία  να αναπτύξει μια μαζική αγωνιστική διαδικασία διεκδίκησης και να πετύχει την ενεργή συμμετοχή του κόσμου του σωματείου σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αναδείχθηκαν κατά την τελευταία διετία (απομόνωση, τηλεεργασία,  πιέσεις για παρέκκλιση από τις νόμιμες διαδικασίες κ.λπ.). Ουσιαστικά αποδέχτηκαν το ρόλο του διαχειριστή της κατάστασης, εστιάζοντας σε διακηρυκτικές διαμαρτυρίες, ή σε διαπραγματεύσεις για τα χαμένα επιδόματα.

Ενισχύουμε το ρεύμα του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού στα πρωτοβάθμια σωματεία!

Για να μπορεί το Σωματείο να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο-ισσα που δοκιμάζεται, απέναντι σε κάθε εργοδότη που αυθαιρετεί, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που νομοθετεί τον αφανισμό των δικαιωμάτων μας!

Διεκδικούμε συλλογικά:

·         Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Κάλυψη των απωλειών λόγω μνημονίων. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία. Μείωση του χρόνου εργασίας.

·         Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Συλλογικές συμβάσεις παντού.

·         Κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη και όλων των αντιασφαλιστικών / αντεργατικών νόμων.

·         Δωρεάν πρόσβαση της κοινωνίας στα δημόσια αγαθά. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Επανεθνικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών.

·                        Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

·                        Όχι στον πόλεμο. Καμία εμπλοκή/συμμετοχή  στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ

1. Αλεξανδρή Ελευθερία                     Πολιτικός Μηχανικός                     Δήμος Αθηνών

2. Βάσιλα Αγγελική                            Πολιτικός Μηχανικός                  Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

3. Καβύρη Θάλεια                              Αρχιτέκτων Μηχανικός               Υπ. Δικαιοσύνης

4. Κανάκη Ελένη                               Αρχιτέκτων Μηχανικός                Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

5. Μακρή Μαρία Αικατερίνη                Ηλεκτρολόγος Μηχανικός            ΑΣΕΠ

6. Μαργαρίτης Ευάγγελος                  Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός        Δήμος Γλυφάδας

7. Μπελεμέζη  Παρασκευή                 Αγρ.  Τοπογράφος Μηχανικός       Υπ. Αγρ.  Ανάπτυξης & Tροφίμων

8. Παπακωνσταντίνου Ευάγγελος       Πολιτικός Μηχανικός                     Υπ. Παιδείας

9. Ρίζου Ρέγκε                                  Χημικός Μηχανικός                      Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

 

Αριστερή Παρέμβαση Μηχανικών https://www.facebook.com/aristeriparemvasimixanikon

 

Οι εκλογές θα γίνουν την Τρίτη 24/05, στο αμφιθέατρο του Υπ. Μεταφορών και Υποδομών (8πμ-7μμ), Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου